Douglas boomstam bank
Nieuws

Tuinmeubeltrends 2018

De tuin is een verlengstuk van je huis, een plekje om even écht te genieten en tot rust te komen. Om dit in stijl te kunnen doen, hebben we hieronder wat trends op het gebied van tuinmeubelen onder elkaar gezet. Hopelijk geeft het inspiratie om in je eigen tuin aan de slag te gaan!

Trend #1: Loungeset

steigerhouten loungeset

steigerhouten loungeset

 

Dit is niets nieuws onder de zon, maar de loungeset blijft maar stijgen in populariteit. Je hebt ze in vele verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Waar we voorgaande jaren met name veel steigerhout zagen, zijn de onderhoudsvrije aluminium varianten absoluut in opkomst. Voor alle varianten geldt, dat heerlijke kussens het geheel af maken en ook een tafeltje, voor de welverdiende drankjes, mag natuurlijk niet ontbreken. Ga op zoek naar de variant die past bij jouw wensen en creëer in een mum van tijd je eigen Costa del Sol.

Trend #2: Vuurplaats

We kennen allemaal dat gevoel wel; het zonnetje gaat onder en het is daardoor net te fris geworden om lekker buiten te zitten. Maar je wijntje is nog niet op en het begint net echt gezellig te worden. Bovendien hang je lekker in je steigerhouten loungeset. Wil je toch genieten van die mooie lenteavond? Dan is een vuurplaats de uitkomst! De twee meest voor de hand liggende opties zijn een vuurkorf of een vuurtafel:

vuurtafel

vuurtafel

1. Vuurkorf

Je kan kiezen voor een klassieke vuurkorf. Hier kan je gewoon blokken hout in op stoken zodat iedereen er warm bij zit. Een nadeel van de vuurkorf is dat het een open vlam heeft en je de houtresten de volgende ochtend moet opruimen. Voordeel is dat je relatief goedkoop een mooie korf kan uitzoeken en deze zijn er in allerlei soorten en maten.

2. Vuurtafel

Je kan ook kiezen voor een luxere oplossing, namelijk een gashaard. Wat we veel zien zijn de vuurtafels; fraaie afgewerkte tafels die bij je tuinset passen. Deze vuurtafels werken op gas, staan binnen een paar seconden aan en geven verder geen rotzooi. Nadeel is dat een vuurtafel wel wat duurder is in aanschaf dan een vuurkorf.

Trend #3: Rotan

Wat je nu veel ziet, is het onderhoudsvriendelijke rotan. Deze gevlochten kunststof tuinmeubelen kan je in weer en wind buiten laten staan. Gemak dient de mens! De rotan meubelen komen vaak in een complete tuinset met bijvoorbeeld een vuurtafel.

De rotan meubelen zijn niet voor iedereen. Je moet er wel een beetje van houden. De steigerhouten tuinset is net iets stoerder en meer industrieel. Vooral als het gemaakt is van hout en staal.

rotan loungeset

rotan loungeset

Trend #4: Tuinbank

Heb je geen grote tuin, maar een balkon of dakterras en wil je toch lekker buiten zitten? Dan zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn! De tuinbank of parkbank nemen weinig ruimte in beslag. Ze worden in alle denkbare materialen geleverd en uiteraard in iedere afmeting. Op dit houten bankje kan je heerlijk buiten wegdromen of lekker een boekje lezen in het zonnetje. We bieden zelf ook een aantal leuke variaties aan van hout of van hout en staal.

Houten bankje eiken

Houten bankje eiken

Douglas boomstam bank

Douglas boomstam bank

Trend #5: Industriële look & feel

De stoere industriële meubeltrend verplaatst zich van binnen nu ook naar buiten. Het staal en hout kan zo behandeld worden dat de meubels in alle seizoenen buiten kunnen blijven staan. Maar je kan er ook voor kiezen om het staal langzaam te laten roesten en de natuur zijn werk te laten doen. De combinatie van het natuurlijke ‘buiten’ met stoere industriële meubels, wordt echt een hit!

Zo maar wat ideeën:

  • Tuintafel van stoere boomstambladen met een stalen frame.
  • Sterke robuuste stalen onderstellen met steigerhouten planken voor een industriële loungebank
  • Industriële buitenkeuken
  • Of natuurlijk een heerlijk bankje gemaakt van hout en staal.

Delen?