Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Babykamer in aardse, neutrale tinten
Nieuws

Babykamer in neutrale, aardse tinten

Met nummer 4 op komst hadden we vooral een ruimte-technische uitdaging. De laatste ‘vrije’ kamer zou eigenlijk een tweede badkamer worden en dan waren de kamers op. Natuurlijk hadden we er voor kunnen kiezen om wat kindjes samen op een kamer te leggen. Maar we denken dat op termijn ze vast behoefte hebben aan een eigen plek.

Dus ‘bye bye tweede badkamer’ en ‘hallo ietwat kleine slaapkamer voor baby 4’. 😊

Inspiratie

Babykamer in neutrale, aardse tinten
Ik ben d’r dol op: Pinterest afstruinen voor inspiratie. Neem vooral ook een kijkje op onze Pinterest voor een mooi overzicht wat als inspiratie heeft gediend voor onze babykamer.Uiteindelijk is het erg lastig – althans voor mij – om in zo’n kale kamer te staan en te bedenken hoe je het wilt hebben.

Wat plaatjes van mooie creaties van anderen kan ontzettend behulpzaam zijn. Dan hoef je in feite alleen maar te denken: yes, mooi hier kan ik wat mee, of nah niet zo mooi, we klikken door.

Kleuren

In tegenstelling tot de kamer van Maxime, wilde ik ditmaal niet voor een uitgesproken meisjes kleur gaan. Ik was vooral erg gecharmeerd van de neutrale en aardetinten. Toevallig ook helemaal de trend van dit moment – tot zover de originaliteitsprijs voor mijn keuze 😉. Roestbruin, beige, houtskleur, wit, vormen een prachtige en vooral hele rustige combinatie. Dat leek me wel een goed idee, aangezien het kamertje gewoon best een beetje klein is. Op de meeste muren zit ‘stralend wit’ als kleur en op 1 muur hebben we Flexa Creations sandy beach extra mat, aangebracht. En het vouwgordijntje heb ik besteld bij Raamdecoratie Tuiss ‘Mallay Latte Crème’.

Babykamer in neutrale, aardse tinten      Babykamer in neutrale, aardse tinten

Materialen

Ook in de materiaalkeuze heb ik geprobeerd aan te sluiten bij het ‘thema’ neutraal en aards. Je ziet dan ook veel rotan, riet en hout terug in het kamertje. Uiteraard ook de nodige Ikea inbreng, een mens kan toch niet zonder, maar dat heeft ook te maken met budgetkeuze en het feit dat er een bedje doorgeschoven kon worden van Florian.

De meeste accessoires, zoals de kleedje, de vaas, de mand en de lamp, komen bij een nieuwe lievelingswinkel vandaan: Sostrene Grene. Echt een aanrader.

Babykamer in neutrale, aardse tinten      Babykamer in neutrale, aardse tinten

Accessoires

Het leukste is toch wel het verzamelen van de accessoires. Hieronder een opsomming waar ik geslaagd ben in mijn zoektocht naar de mooiste, betaalbare spulletjes:

 • Klamboe vintage Jollein; bol.com
 • Luieremmer We-Too roest: bol.com
 • Vaas: Sostrene Grene
 • Pluimen: Xenos
 • Giraf: Beekse Bergen souvernir shop
 • Plaid: Xenos
 • Spiegel: Xenos
 • Harmonica kapstok: Marktplaats
 • Glazen bol: Sostrene Grene (gekleurd zand bij de Action)
 • Regenboog puzzel: Action
 • Schilderij: Zalando Lounge
 • Boekenrekjes: Ikea
Babykamer in neutrale, aardse tinten

Klepbankje op maat

Het pronkstuk in de kamer is zonder twijfel het schattige houten klepbankje. Omdat Remco dit natuurlijk zelf maakt, kon die precies zo gemaakt worden dat die perfect in het hoekje van de kamer past. Op zich zit een comfortabele stoel natuurlijk prettiger, maar het idee is dat de andere 3 kleintjes hier kunnen zitten als we de nieuwe baby aan het verzorgen zijn. Zo kunnen ze zich lekker bemoeien en het bankje biedt ook nog eens wat extra opbergruimte. Het regenboogje heb ik er zelf op geschilderd, maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het bankje in een leuk kleurtje te (laten) schilderen. Ik ben in ieder geval fan van dit té schattige klepbankje op maat.

 

Babykamer in neutrale, aardse tinten

Babykamer in neutrale, aardse tinten Babykamer in neutrale, aardse tinten

Ook op zoek naar een uniek item voor in je babykamer? Vraag een offerte aan!

Wil jij ook zo’n te gek klepbankje? Heb jij iets anders gespot op Pinterest wat je mooi vindt, maar kan je niet vinden waar je het kan kopen? Of heb je iets gezien en wil je een andere maat, afwerking, kleur, of wat dan ook? Geef je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

Delen?