Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Nieuws

Nieuwe machine: nieuw bankje

Bij Maikku zijn we altijd op zoek naar nieuwe producten en nieuwe technieken. Soms komt de klant met een heel leuk ontwerp, maar vaker nog doen we inspiratie op via Pinterest. Wij proberen ook onze producten daarop te showen, zodat andere mensen op hun beurt weer inspiratie kunnen halen uit onze creaties.

De basis ingrediënten van de meubels van Maikku zijn hout en staal. Je kan dan natuurlijk eindeloos variëren in houtsoorten en (staal)koker diktes, maar ook in afwerking en techniek. Zo kwamen we hele leuke wandmeubels tegen, waarbij geen gebruik was gemaakt van stalen kokers, maar van plaatstaal. Omdat plaatstaal logischerwijs veel dunner is, kan je dit met de juiste tools buigen.

Het buigen van het staal heeft een aantal voordelen:

  1. Verfijnde speelse uitstraling
  2. Stevig en oerdegelijk
  3. Buigen gaat sneller dan lassen

1. Verfijnde en speelse uitstraling

Wanneer je kokers aan elkaar last, zal dat in de regel in een hoek van 90 graden zijn. Dat is ook zo kenmerkend aan de industriële hout en staal meubellijn van Maikku. Hieronder een aantal voorbeelden van onze gelaste hout en staal meubels:

Industriële kapstok    Industrieel wandmeubel kubus    Wandmeubel kinderkamer vliegtuig    Houten bankje kruispoot

Wanneer je daarentegen gebruik maakt van plaatstaal en de onderstellen buigt in plaats van last, heb je geen strakke 90 graden hoek. Het resultaat is dan ook een ‘zachte’ hoek en een hele andere uitstraling. Wij vinden het wat speelser en minder ‘zwaar’ ogen dan bij een meubel met een gelast onderstel.

2. Stevig en oerdegelijk

Voor het houten bankje dat we gemaakt hebben met onze nieuwe machine, hebben we gebruik gemaakt van plaatstaal van 4 cm breed en 0,5 cm dik. The blue bender – ja, zo heet deze machine – verdeeld de kracht over het staal en buigt het in het aantal graden waarop je de machine hebt ingesteld. Het kost even wat pk’s maar dan heb je ook wat. De gebogen hoek is permanent en doordat het onderstel uit 1 stuk gemaakt wordt, is het stevig en oerdegelijk.

3. Buigen gaat sneller

houten bankje
Een niet onbelangrijk voordeel wanneer je een webshop runt, is het feit dat buigen sneller gaat dan lassen. Hiermee verkort je de productietijd en kunnen we het houten bankje voor de interessante prijs van 72,50 euro aanbieden. Bij deze variant leggen we een mooie steigerhouten plank op 2 gebogen poten. Het hout is uiteraard volledig splintervrij en het stalen onderstel wordt netjes afgeleverd met een olie behandeling.

Zoals je ziet lopen de poten iets naar buiten toe uit, om te voorkomen dat het bankje wiebelig wordt. Een steigerplank is namelijk standaard niet breder dan 20 cm.

Zoals met al onze producten kunnen we er ook een eikenhouten plank op leggen, het bankje breder/langer/dieper maken, of het staal een mooie gecoate afwerking geven. Wij leveren maatwerk, dus informeer vooral naar de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in het werk van Maikku en wil je vrijblijvend een offerte ontvangen voor jouw interieur klus? Neem dan vooral via 1 van onderstaande links, contact met ons op.

Neem contact op Offerte aanvragen

Delen?