Aangeklede vakkenkast gemaakt van hout en staal. Met ruimte om wijnglazen en wijnflessen in op te bergen.
Meubels op maat

De voordelen van maatwerk

De voordelen van maatwerk

Je ziet het overal: Het aanbieden van maatwerk is helemaal hot! Maar wat verstaan we eronder bij Maikku en hoe werkt het eigenlijk? En nog belangrijker, wat zijn eigenlijk de voordelen van maatwerk.

We kunnen dit het beste illustreren aan de hand van een voorbeeld.

Het ontwerp

Een paar maanden geleden werden we via de website benaderd of we wellicht een maatwerk kast konden maken. In dit geval had de klant bij ons gekeken naar de industriële vakkenkast en had zelf op Pinterest inspiratie op gedaan en was aan de slag gegaan met een tekening. Perfect! De keuze van het hout en de afwerking wilden ze graag in overleg bepalen, dus vanuit Den Haag werd er een uitje georganiseerd naar de werkplaats in Helmond.
tekening van een maatwerk vakkenkast

Het werkproces

Bij Maikku is het gebruikelijk om tijdens het maken al foto’s van de voortgang van het maatwerk meubelstuk te delen. Op die manier kan je tussentijds nog bijsturen en eventueel aanpassingen doen aan jouw ontwerp. Uiteraard zijn de kosten vantevoren 100% transparant en betaal je slechts een deel van de factuur als aanbetaling.

Goed om te weten; maatwerk is niet per definitie duurder dan een voorraad artikel. Je betaalt voor het materiaal én voor de productie uren. We werken niet met een voorraad, dus er zitten geen extra kosten en ook geen extra lange levertijd aan het kiezen voor maatwerk. Dat zijn zomaar 2 mooie voordelen van maatwerk.

Op de foto’s zie je het frame van de kast, waarbij de klant ervoor gekozen heeft dit mat zwart te laten poedercoaten. Een ontzettend stoere afwerking, maar ook eentje die heel erg duurzaam is.

Frame van een vakkenkast. Zwart en industrieel Zwart stalen frame van een vakkenkast

De details

Door voor maatwerk te kiezen kan je elk detail zelf bepalen. In dit geval wilde de klant graag stalen buizen om de wijnglazen in te hangen. Ontzettend leuk bedacht en eenvoudig uit te voeren bij het maken van de kast. Ook de ingebouwde vakken voor de wijnflessen kwamen uit de koker van de klant. Leuk om zo je eigen creativiteit kwijt te kunnen en het resultaat in je woonkamer terug te zien.

Stalenhouder voor wijnglazen Wijnrek als onderdeel van een grote industriële maatwerk kast. Vierkant vak bestaande uit een aantal schuine vakken.

De kosten

Zoals gezegd is maatwerk in de basis niet duurder dan wanneer je een standaard product bestelt. Uiteindelijk wordt de prijs bepaald door de keuzes die je – samen met ons – maakt. In dit geval zit er bijvoorbeeld een soft-close systeem in de kastjes en is het hele stalen frame gepoedercoat. Dat zijn bewuste keuzes, die het eindresultaat wat prijziger maken. We kunnen zeker met je meedenken over duurdere en mindere dure opties en uiteindelijk geef je vooraf akkoord op de factuur voordat we aan de slag gaan. Wel zo duidelijk.

Het resultaat

In dit geval is het resultaat prachtig. De combinatie van mat zwart staal met gebruikt steigerhout is erg fraai. En de indeling van de kast hadden we zelf niet beter kunnen bedenken.

Wij leveren de kast zelf af op locatie en dat is nog wel een belangrijk puntje om mee te nemen in je ontwerp. De kast wordt in 1 geheel geleverd, dus let even goed op of die wel door de deur/trappengang kan. Wij zullen dit ook altijd nog even noemen in het bestelproces, want het is natuurlijk mega zonde als jouw prachtige maatwerk creatie niet door de deur kan.

Aangeklede vakkenkast gemaakt van hout en staal. Met ruimte om wijnglazen en wijnflessen in op te bergen. Industriele kast van zwart staal met steigerhout.

De klant is nu aan het bedenken of ze wellicht een bijpassende maatwerk tv-meubel willen. Zo creëer je je eigen meubellijn en ben je gegarandeerd van uniformiteit en rust in je inrichting.

Ben je geïnteresseerd in het werk van Maikku en wil je vrijblijvend een offerte ontvangen voor jouw interieur klus? Neem dan vooral via 1 van onderstaande links, contact met ons op. Je kan ook inspiratie op doen op onze Pinterest pagina.

Neem contact op Offerte aanvragen

Delen?