Industriële kapstok
Nieuws

Interieurtrends 2021

Het jaar is alweer eventjes onderweg, dus de hoogste tijd om ons licht te laten schijnen op de interieurtrends voor 2021.

Donkerblauw

Niet geheel verrassend, is ook voor 2021 de trendkleur donkerblauw. Donkerblauw is een warme kleur, makkelijk te combineren, past in vele stijlsoorten en bovenal is deze kleur wat spannender dan zwart.

Misschien is een hele muur donkerblauw schilderen voor veel mensen wat overdreven, maar in je meubels kan je ongetwijfeld een match maken met deze trendkleur.

Interieurtrends 2021

Lichte houtsoorten

We kennen het gebruik van lichte houtsoorten natuurlijk al binnen de Scandinavische interieurstijl. Zelfs eerder nog, van het landelijke steigerhout. Hoewel beide stijlen nog steeds veel terugkomen in de Nederlandse huiskamers, zien we lichte houtsoorten ook steeds meer in de wat modernere of industriële huizen. Voorheen was dit met name donker eiken, mahonie of notenhout. Maar blijkbaar is het idee ontstaan dat een stoer stalen frame ook fantastisch combineert met een licht eikenblad er op. Op zoek naar inspiratie voor een lichte houten tafel? Neem ook eens een kijkje op onze Pinterest pagina.

Wij zijn het hier helemaal mee eens! Lichte houtkleuren zorgen voor een neutrale en open ruimte. Dit zou je ook voor elkaar kunnen krijgen door lichte houten accessoires te kiezen of te gaan voor een lichte houten vloer.

Kasten project   Eikenhouten tafel   Oud houten bankje

Grijs tinten

Ik hoor jou denken, grijs? Is dat niet saai? En we hadden toch al donkerblauw als trendkleur? Klopt helemaal! Echter, het gaat hier om een twist van de standaard kleur grijs. Denk hierbij aan een betonlook kleur, een strakke gietvloer of licht grijze accessoires met een warme tint gecombineerd.

Glas

Als meubelmaker werken we ook met enige regelmaat met glas. In feite is het weer terug naar vroeger – hebben we ons laten vertellen – in de ’70 en ’80 was glas hip and happening. Denk hierbij aan een mooi dressoir, of een op maat gemaakte deur. Ook in de verlichting en de accessoires kan je je hart ophalen met deze glas trend. Op de foto’s zie je de woonkamer deur bij ons thuis, en een whiskey kast, waarbij de glazen achter een deur staan. Beetje lastig te zien, het blijft toch glas hè. 😉

            Kast

Duurzaamheid

Dit onderdeel binnen de interieurtrends 2021, spreekt ons ontzettend aan. Wij maken heel veel gebruik van ‘oud hout’. Hout dat al een heel leven achter de rug heeft en nu perfect gebruikt kan worden in een meubel. Dit hout is uniek en vaak ontzettend warm van kleur en uitstraling.

Industrieel TV-meubel

In een modern interieur misschien niet perfect passend, maar ga je voor een wat robuustere stijl en uitstraling, dan zou je echt eens een kijkje moeten nemen bij ons industrieel TV-meubel

Delen?