Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

TV-meubel op maat
Nieuws

Meten is weten

Standaard of op maat?

Alle meubels in de webshop zijn ook als maatwerk te bestellen. Dat biedt een eindeloos scala aan mogelijkheden. Denk hierbij aan afwerking, kleur, houtsoort, maar zeker ook aan het bepalen van de voor jouw perfecte afmetingen van het product. Dit geldt voor kapstokken, bankjes, eettafels, tv-meubels, voor alles!

Omdat we alle producten pas ná bestelling voor jou maken in onze werkplaats. Kunnen we met hetzelfde gemak – en vaak tegen vergelijkbare kosten – het product wat groter of juist kleiner maken. Ook qua levertijd scheelt het eigenlijk niets. Op zoek naar maatwerk: vul dan ons offerte formulier in!

 

Industriële kapstok 

Hoe bepaal je de afmeting?

In principe levert de klant alle informatie aan bij Maikku. Dat geldt ook voor de afmetingen van het product. Indien gewenst, kunnen we ook komen inmeten, maar – in overleg – zal hier dan wel een vergoeding voor worden gevraagd.

Het meten zelf is niet zo spannend. Met een rolmaat kom je al een heel eind. Wel een aantal aandachtspunten vanuit ons:

  • Zorg dat je niet te strak inmeet!
  • Houdt rekening met plinten
  • Houdt rekening met stopcontacten
  • Standaard tafelhoogte is 75cm
  • Standaard eetkamerstoel is 45cm

Niet te strak inmeten

Allereerst, wat bedoelen we met ‘niet te strak inmeten’? Als er tussen twee muren, of de muur en het plafond, bijvoorbeeld exact 215 cm ruimte is. Bestel dan geen bankje van 215 cm, maar houd een marge aan van 1 cm.

Er zijn een aantal redenen waarom je niet te strak moet inmeten:

  1. De machines die we bij Maikku gebruiken zijn niet vergelijkbaar met de machines in een grote fabriek. Ze zijn iets minder nauwkeurig, waardoor het product net wat groter/ kleiner kan uitvallen dan bedacht. We hebben het dan wel over millimeters.
  2. Alle werkzaamheden, zoals het lassen van het staal, gebeurt met de hand. Hier zit mogelijk ook een kleine afwijking.

Toch te groot? Wat nu?

Dat hangt er van af. Indien het een standaard webshop artikel is, kan je het item retourneren. Je krijgt dan gewoon je geld terug.

Wanneer het echter een maatwerk product is, zullen we even moeten overleggen. We zullen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn om het te herstellen. Uiteindelijk is de klant verantwoordelijkheid voor het juist aanleveren van de afmetingen, waarbij dus rekening gehouden moet worden met 1 cm marge.

Delen?