Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Babykamer meisje
Nieuws

Babykamer meisje

Na twee jongetjes, is het ontzettend leuk om ditmaal een babykamer in te richten voor een meisje. Het heeft dan ook niet lang geduurd om de kleur van de babykamer meisje te bepalen: roze!

Maar wel een hele mooie kleur roze, namelijk mat oud roze van het merk Perfection. Welke wand we roze zouden maken, was ook niet zo lastig. Door de grote inbouwkast aan de ene kant,de raampartij aan de andere kant en als laatste een openslaande deur bleef er feitelijk nog maar 1 muur in de race.
Tip: om de scheiding tussen wit en roze zo straks mogelijk te krijgen, haal je de afplaktape zo snel mogelijk weer weg na het aanbrengen van de muurverf.

Kindermeubels

Uiteraard is de babykamer meisje niet compleet, zonder de noodzakelijke kindermeubels. Deze kan je natuurlijk nieuw kopen in iedere babywinkel, maar ook 2e hands heb je nog prachtige exemplaren.

1. Commode

Dit is één van de meubelstukken die we op Marktplaats op de kop hebben getikt. We hebben alleen wat kleur aangebracht op de frontjes van de lades. En natuurlijk nieuwe meubelknopjes besteld om de boel wat op te fleuren.

2. Ledikantje

Aan het ledikantje hebben we – behalve een flinke poetsbeurt – niets gedaan, deze was nog in prima staat en kan zo nog een rondje mee. Even de juiste hoogte instellen en het snurken kan beginnen.

3. Stoel

Ook de schommelstoel is een prima vondst geweest op Marktplaats. Even goed schoonmaken en een bijpassend kussentje maken het helemaal af. Het kussentje komt overigens bij de Action vandaan.

Babykamer meisje      Babykamer meisje  Babykamer meisje

4. Kledingrek

Lang leve Pinterest! Hier vond ik een afbeelding van een té snoezig kledingrekje. Met wat weinig vrije muurruimte voor een kledingkast, biedt het kledingrekje een unieke mogelijkheid om de kleren van de kleine op een leuke én praktische manier op te hangen. Het kledingrek is eenvoudig in elkaar te zetten en door het toevoegen van stof aan de onderzijde, kan je het eindeloos personaliseren. Een stuk stof naar keuze kan je overal vinden. Bij ons in de buurt heb je daar een perfecte locatie voor: De Greef.

Babykamer meisje

Dit rekje vinden we zo leuk, dat we ‘m ook toe gaan voegen aan onze shop.

Accessoires

Het leukste onderdeel, is natuurlijk het aankleden van de babykamer meisje. Ook hiervoor geldt, dat we ons hebben laten inspireren door anderen op Pinterest. En dan is het zo fijn als je een vent hebt die het ook zelf kan maken.

1. Houten speelgoedkist

Houten speelgoedkist
Mijn persoonlijke favoriet is deze houten speelgoedkist. Hij staat nu op de babykamer, maar hij kan natuurlijk ook prachtig in de woonkamer staan. Dekentjes, speeltjes, alles past er in. En het staat natuurlijk super snoezig. De houten speelgoedkist heeft eerst op de kamer gestaan bij Florian, toen nog met mint groene wieltjes. In dit kamertje hebben we ervoor gekozen om de wieltjes oud roze te maken.

Afmetingen, kleur en houtsoort, met alles kan je variëren. Je vindt in onze shop een standaard model, maar we maken net zo makkelijk de houten speelgoedkist helemaal naar jouw wensen.

2. Muur aankleding

De fotolijstjes komen bij de Action vandaan en de posters zijn van het schattige merk: Designed4Kids. De Flamingo is een koopje geweest in de outlet hoek van de Xenos, maar deze dierenkoppen vind je overal op internet. In alle soorten en maten. Tot slot, het plankje met een wolkje erboven is een Ikea klassieker. Het wolkje is wederom geschilderd met dezelfde matte oud roze verf, maar ditmaal gemengd met wat witte verf.

Babykamer meisje

3. Rekje

Babykamer meisjeWe hebben deze rekjes ook gebruikt op de kinderkamer Scandinavische stijl van Florian. Het zijn dus in principe kruidenrekjes van Ikea, die ontzettend geschikt zijn om boekjes in te zetten, of accessoires.Maar – zo ontdekte ik op Pinterest – je kan ze ook andersom ophangen en gebruiken om wat kleertjes aan te hangen. Lief toch!

Wat hulp nodig? Vraag een offerte aan!

Het is ontzettend leuk om ook zelf spulletjes te maken voor de babykamer. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je de tijd hebt en handig bent, nog beter is een handige partner. 🙂 Alle foto’s die je in dit artikel ziet staan, hebben we gemaakt bij ons thuis. De houten speelgoedkist en het kledingrekje staan ook in onze webshop! Daar vind je ook andere prachtige kindermeubeltjes. Mocht je nou iets anders zien dat je mooi vindt, we kunnen dit zeker ook voor jou maken! Geef je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

 

Delen?