Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Kinderkamer Scandinavische stijl
Nieuws

Kinderkamer Scandinavische stijl

Na jarenlang in de Randstad te hebben gewoond, lonkten het Brabantse land steeds meer. Veel familieleden en vrienden zijn hier altijd blijven wonen. En de behoefte aan ruimte – zowel binnen als buiten – werd met 2 jongens steeds groter. Dus hakten we de knoop door en begonnen we met de zoektocht naar het perfecte huis voor ons gezin.

Huis voor de verbouwing

Huis voor de verbouwing

Huis voor de verbouwing

Huis voor de verbouwing

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat we de sleutel kregen van ons huis in Helmond. Een woning van net na de 2e WO, een 2-onder-1-kapper met een uniek vrij zicht naar zowel de voor- als de achterkant. De bewoonster had het huis sinds het moment van oplevering in bezit en er was to put it mildly wat gebrek aan onderhoud. Gelukkig konden we bij familie terecht tijdens de verbouwing, die ongeveer een maand of 3 zou moeten gaan duren..

De zolder

Eén van de eerste dingen die we gedaan hebben, is nagedacht over de verdeling van de kamers. Het huis heeft een ruime zolder, met een grote overloop, 2 kamers voorzien van een dakkapel en een vliering. Alle ruimte om een prachtige ‘master’ bedroom te maken, met een ensuite badkamer en veel privacy. Hoewel dit idee erg aantrekkelijk is, hebben we er toch voor gekozen de jongens boven te leggen. Misschien wilden we nog wel voor een 3e kindje gaan en dan werd het op de 1e verdieping wat krap met het aantal kamers.

Aan de voorkant van het huis, was de dakkapel zo lek als een mandje. Later bleek het hele dak niet zo best te zijn, dus dat was het eerste project. De vliering hebben we er uitgeslagen en nadat het dak weer goed was, hebben we de hele boel geïsoleerd. We wilden heel graag de balken in het zicht behouden en in hun oorspronkelijke kleur terugbrengen. Wat een helse klus! Maar met het resultaat zijn we ontzettend tevreden.

Daarnaast vonden we het erg belangrijk om in ieder geval op 1 van de 2 kamers een wasbak te plaatsen. “Gelukkig” moest het leidingwerk – en overigens ook alle elektra – worden vervangen, dus dat kon mooi worden meegenomen in de plannen. De inrichting van de kamers, is verder grotendeels bepaald door de schuine wand en de dakkapel.

Verbouwing zolder

Verbouwing zolder

 

Kinderkamer Scandinavische stijl

De beoogde planning om rond de 1ste verjaardag van de jongste te verhuizen, hebben we niet gehaald. Maar ook een paar maanden later was hij nog erg blij met zijn nieuwe kamer. We hebben gekozen voor een kinderkamer Scandinavisch stijl. De muren hebben we strak wit gesausd en kleur hebben we aangebracht middels de meubels. De meeste van deze meubeltjes hadden we al en hebben we met wat liefde geschikt gemaakt voor een nieuwe ronde. Het was overigens een

briljante ingeving van Remco om de kozijnen en deuren grijs te maken. Heel speels en toch subtiel!

De belangrijkste items in de kamer:

  • Bedje & Commode
  • Kledingkast
  • Tipi
  • Aankleding
Kinderkamer Scandinavische stijl

Bedje & Commode

Kinderkamer Scandinavische stijl

Verder niets bijzonders, een wit ledikantje van de Ikea. Wel hebben we besloten om de frontjes van de lades onder het bedje te vervangen door mooie houten plankjes. Daardoor oogt het bedje wat stoerder en kan je nog wat extra troep kwijt.

De commode kast is ook oorspronkelijk een origineel Ikea item. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor het bedje. We hebben de frontjes

van de lades vervangen door echt hout en deze in hippe trendy kleuren geschilderd.

Kledingkast

Kinderkamer Scandinavische stijl

Dit item hebben we ooit in een Kringloopwinkel op de kop getikt. Het is oorspronkelijk een servieskast geweest. Hier hebben we de pootjes onderuit gezaagd en de kast voorzien van nieuwe deuren en een nieuw frontje voor de la. Wat matchende kleuren met de commode en de kledingkast kan weer een paar jaar mee. Overigens nog een kleine tip, het is niet handig om witte muurverf over lak heen te smeren.. je ontkomt er toch echt niet aan om de kast eerst goed op te schuren en daarna met witte lak voor een mooi resultaat te gaan.

Tipi

Kinderkamer Scandinavische stijl
Het is nogal een in het oog springend item in de kinderkamer Scandinavische stijl, maar Flo is er dol op. Zijn eigen plekje om zich te verstoppen als ie naar bed moet, of om even lekker een boekje te lezen met papa of mama. Een groot kussen erin en voilà je hebt je praktische eye-catcher te pakken met deze mooie tipi van Bandits & Angels.

De Aankleding

De aankleding bestaat uit een mengelmoes van kraamcadeautjes, Action koopjes en zelfgemaakte meubels zoals de houten blokken, de naamkapstok en de huisjes op de muur. De houten blokken zijn ook super makkelijk zelf te maken. Door veel gebruik te maken van hout, heeft de kamer een natuurlijke uitstraling. Uiteraard hebben we zoveel mogelijk kleuren op elkaar afgestemd en het Scandinavische gevoel, geprobeerd terug te brengen in de details.

!

Naam Blokken

Decoratie kinderkamer
Boekenrekjes kinderkamer 
 

Iets gezien wat je mooi vindt? Vraag een offerte aan!

Het is fantastisch om zoveel mogelijk in en rondom je huis zelf te doen en te maken. Maar dat is natuurlijk alleen mogelijk als je de tijd hebt én  de skills. Alle foto’s die je in dit artikel ziet staan, hebben we gemaakt bij ons thuis. Mocht je nou iets gezien hebben dat je mooi vindt, we kunnen dit  ook voor jou maken! Ook als je er inspiratie van hebt gekregen en graag een handje geholpen wilt worden, geef vooral je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

 

Delen?