Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Babykamer
Nieuws

Babykamer anno 2018

Waarschijnlijk is het inrichten van de babykamer voor veel aanstaande moeders, één van de leukste klusjes op de eindeloze lijst aan taken. En terecht! Tegenwoordig kan je je hart ophalen aan het grote aanbod inspirerende websites en de schattigste online webwinkeltjes. Ook de eindeloze variatie in (buitenlandse) trends verhogen de pret. Wist je dat je ook steeds meer industriële invloeden ziet in de babykamer?

Als je, net als ik, een beetje overdonderd bent door het enorme aanbod en het bijbehorende kostenplaatje van de babykamer, lees dan vooral verder. Met een aantal tips help ik je op weg in het doolhof van babykamer inrichtingen. Wie weet inspireert het je tijdens jouw eigen zoektocht naar het perfecte kamertje.

1. Kleur in de babykamer

Heel belangrijk en waarschijnlijk logisch om mee te beginnen: de kleur. Kies een kleur, of een aantal kleuren, voor de babykamer en wijk hier vooral niet teveel vanaf! Het geslacht van je baby’tje kan bepalend zijn bij je kleurkeuze, maar je vooruit met mooie unisex tinten.

Voor mijn tweede kindje, heb ik er voor gekozen om lichte grijze tinten te combineren met wit en oker geel en andere zachte pastel tinten, zoals groen en blauw. Als ik 1 kleur zou moeten noemen die helemaal hip is op dit moment, dan is het vast en zeker oker geel! Klinkt misschien als een ratjetoe aan kleuren, maar ik wilde juist voorkomen dat de kamer er té gestyled uit zou zien. Dus een beetje variatie kan geen kwaad, zolang de kleurtjes maar ‘familie’ van elkaar zijn. En zoals je ziet matcht de industriële kapstok goed met deze kleuren.

Babykamer

2. Essentiële meubels

Als er een kleurtje op de muren zit, kan je door naar het volgende onderdeel: de meubels. Een paar meubels zijn echt onmisbaar op de babykamer.

Dat zijn wat mij betreft een:

Babykamer

Kinderbed

De allerkleinsten slapen de eerste periode vaak op de slaapkamer bij papa en mama. Toch is het wel fijn om alvast het ledikantje en alle toebehoren in huis te hebben. Om wat kosten te besparen, heeft Remco een co-sleeper gemaakt, waar het ledikant matrasje in past. Een co-sleeper is een bedje, dat aan het bed van de ouders kan worden geschoven. Dan kan de baby eerst in de co-sleeper bij ons op de slaapkamer en later met hetzelfde matrasje, lakentje, dekentje etcetera op de babykamer.

Commode

Een commode is ook echt essentieel. In de eerste plaats om de kleine op te verschonen, maar in de tweede plaats ook om de spulletjes in op te bergen. Want vergis je niet, ondanks dat het nog maar een klein hummeltje is, heeft die al onwijs veel spulletjes.

Kinderkledingkast

De kinderkledingkast staat eigenlijk niet helemaal terecht op dit lijstje. Als je bijvoorbeeld een beperkt budget hebt, of een wat kleinere kamer, kan je dit ook heel goed op een andere manier oplossen. Wij hebben bij Olivier, ondanks dat daar wel veel ruimte is, er ook voor gekozen om zijn kleertjes boven de commode te hangen. Echt mega praktisch! Omdat het zo goed bevallen is, krijgt ook de tweede baby zijn kleertjes niet in een kast, maar boven de commode.

Babykamer
Babykamer
kinderkast

3. Accessoires

Het is net als met een goeie outfit: accessoires maken of kraken je stijl!

Ik vind dit stiekem het leukste gedeelte van de aankleding. Eindeloos Pinterest afstruinen naar grappige DIY items, zodat je uiteindelijk je eigen, unieke babykamer hebt.

Net als voor de kleuren geldt hiervoor weer, bedenk van tevoren een thema. Helemaal hip op dit moment is de Scandinavische trend met cactussen, ananassen, tipi’s en pijlen. Ik vind deze stijl fantastisch, dus je begrijpt hoe mijn babykamer er uitziet. Precies, een mengelmoes van het Wilde Westen en een fruitschaal. 🙂

Tip voor de Scandinavische stijl: bij de Action heb je op dit moment behoorlijk wat aanbod. Kussentjes met leuke opdrukken, cardboard met mooie printjes, fotolijstjes, noem het maar op!

Babykamer

Babykamer
Wandmeubel kinderkamer vliegtuig 
 

4. Waar koop je dit nou?

Naast de grote winkels waar je prima kan slagen voor een betaalbaar bedje, commode en kast. Zou ik je willen adviseren om vooral ook bij de kleinere webwinkeltjes je slag te slaan.

Mijn favorieten zijn:

Wat hulp nodig? Vraag een offerte aan!

Zoals gezegd, vind ik het heel leuk om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je de tijd hebt én een handige partner. Alle foto’s die je in dit artikel ziet staan, hebben we gemaakt bij ons thuis. De houten speelgoedkistkinderkapstok, het vliegtuig en de tipi staan ook in onze webshop! Mocht je er nou iets anders zien dat je mooi vindt, we kunnen dit zeker ook voor jou maken! Geef je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

 

Delen?