Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Sfeerbeeld van een televisie meubels van spoorbielzen. Stoer en industrieel met daarop wat decoratieve items
Nieuws

Industriële woonkamer

Het grote voordeel aan je eigen meubelmaker/ timmerman in huis hebben, is het feit dat je op zoek kan gaan naar je droommeubeltjes en deze dan perfect passend kan laten maken voor je eigen industriële woonkamer. De grootste uitdaging is misschien wel genoeg tijd vinden om naast ons drukke huishouden en het runnen van Maikku, de meubels daadwerkelijk te maken.

Maar een paar weken na de daadwerkelijke verhuizing, waren de meeste items al af en geïnstalleerd. Het resultaat is een warme zithoek met veel hout en staal elementen. Dit zorgt voor een industriële, stoere look die toch heel knus aan voelt. Wij zijn er ontzettend blij mee!

Industriële woonkamer
Industriële woonkamer

1. TV-meubel van spoorbielzen

Dit vind ik stiekem misschien wel het mooiste meubel uit de woonkamer. In de basis is het een heel simpel meubelstuk. Hij wordt zo mooi door het karakter van het hout. We hebben gebruik gemaakt van oude eiken spoorbielzen, die daadwerkelijk decennia lang gediend hebben op het spoor. De nerven en groeven verklappen de historie van het hout en de dikte van de balken geven het tv-meubel een hele robuuste uitstraling.

Uiteraard is het hout eerst heel goed geschaafd en geschuurd om vervolgens afgewerkt te worden met een lak. Super veilig, ook met kinderen. De combinatie van het donker gelakte hout met het zwart gepoedercoate stalen onderstel, vinden wij erg geslaagd. Het meubel gaat overigens absoluut nergens heen, iedere spoorbiels weegt zo’n 100 kg. Dus wellicht niet het meest praktische tv-meubel als je 3 hoog woont en geen lift hebt..

TV-meubel spoorbielzen

Dit mooie meubelstuk staat nog niets standaard in onze webshop, maar is uiteraard wel bij ons te bestellen. Stuur ons even een mailtje met je wensen – info@maikku.nl – of beter nog, vul hier het offerte formulier in. Wij komen altijd bij je terug met een vrijblijvende offerte.

2. Industrieel wandmeubel kubus

Ter decoratie hebben we 3 verschillende maten vierkante wandmeubels aan de muur gehangen. Wederom is het hout gecombineerd met een stalen frame. Ditmaal hebben we gekozen voor eikenhout, dat slechts behandeld is met een neutrale lak. Deze kubusvormige wandmeubels staan goed bij de rest van het interieur en met een plantje of een kaarsje erin, echte sfeermakers.

Industrieel wandmeubel kubus

De industrieel wandmeubel kubus verkopen we ook in onze webshop. Hier staan de 3 standaard maten vermeld, zoals je ook op de foto’s ziet. Deze verkopen we als set, maar uiteraard kunnen we ze in iedere combinatie en afmeting voor je op maat maken.

3. Kubus salontafel hout

Kubus salontafel hout
Weer een iets andere variatie hout gecombineerd met staal! Ditmaal zijn we voor oude eiken wagondelen gegaan. Net als de spoorbielzen hout met veel karakter en een hele warme diepe kleur. Het strakke, zwart gepoedercoate onderstel past bij het wandmeubel, vanwege zijn vierkante vorm. Ook deze kubus salontafel hout verkopen we in onze webshop.

4. Wijnrek hangende glazen

Deze beauty is het eerste product wat we met Alshetmaarvanhoutis (de voorloper van Maikku) hebben gemaakt. Oorspronkelijk maakten we ze van alleen hout, waar we gebruik maakten van oude pallets. Deze vind je hier op onze website. Maar inmiddels maken we hetzelfde modelletje ook met stalen zijkanten. Hierdoor wordt het wijnrek wat stoerder en in ons geval past die daardoor beter bij de andere meubels.

Wijnrek hangende glazen Wijnrek hangende glazen

Ook het wijnrek hangende glazen verkopen we in onze webshop. Uiteraard in vele soorten, maten en uitvoeringen. Staat wat je zoekt niet in het drop-down menu? Vul dan het offerte formulier in.

Wat hulp nodig? Vraag een offerte aan!

Het is fantastisch om zoveel mogelijk in en rondom je huis zelf te doen en te maken. Maar dat is natuurlijk alleen mogelijk als je de tijd hebt én de skills. Alle foto’s die je in dit artikel ziet staan, zijn afkomstig uit onze eigen woonkamer. Mocht je nou iets gezien hebben dat je mooi vindt, we kunnen dit  ook voor jou maken! Sommige producten bieden we standaard aan in de webshop, andere kan je middels het offerte formulier aanvragen. Ook als je er inspiratie van hebt gekregen en graag een handje geholpen wilt worden, geef vooral je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

 

Delen?