Beste lezer, in verband met mantelzorg en de naderende schoolvakantie, vragen wij u rekening te houden met een verlengde levertijd van een aantal weken (Levertijden van onze hout en staal meubels – Maikku). Telefonisch en per mail, blijven we bereikbaar, een reactie kan echter wat langer op zich laten wachten. Bij spoed, neem even contact op om te overleggen wat er mogelijk is.

Industriële tuintafel en boomhut
Nieuws

Industriële tuintafel & een stoere boomhut

De combinatie van het prachtige voorjaarsweer én het verplicht thuiszitten, biedt soms onverwachte mogelijkheden: Tijd om aan de slag te gaan met onze tuin! In makelaarstermen hadden we een huis met een behoorlijke ‘bostuin’ gekocht. Ik zou het eerder een ondoordringbaar oerwoud van klimop en onkruid willen noemen. Desalniettemin; een prachtige lap grond, waar met een beetje liefde en handigheid een waar buitenpaleisje van te maken is, waarbij een industriële tuintafel en boomhut niet mogen ontbreken!

First things first, we hebben de heleboel kaal getrokken. Tussen alle troep, stonden daadwerkelijk ook wat mooie struiken en bomen en die hebben we uiteraard laten staan. Toen alles zo goed als kwaad vlak was en er weer daglicht op de grond kon schijnen, zijn we aan de slag gegaan met het eerste project.

1. Terras met industriële tuintafel

Na de ervaring met het tegelen van de gang en de keuken, dachten we dat het buitenterras een koud kunstje zou zijn. Laten we het erop houden, dat we het zelf prachtig vinden (en vooral ook erg goedkoop), maar misschien is het nog wat vroeg om terras leggen toe te voegen aan de lijst met activiteiten waar je Maikku voor kan inhuren..

Wat absoluut wel een aanrader is, is de prachtige industriële tuintafel die we verwerkt hebben in het terras. De grote stalen poten, zit goed gecentreerd van het blad, waardoor je rondom de hele tafel comfortabel kan zitten zonder je knieën te stoten. Voor ons 4-en is het een joekel van een tafel, maar het onderstel vroeg gewoon om een heel stoer en robuust houten blad van een behoorlijk formaat.

De combinatie van het strakke staal met de dikke oude balken heeft heel fraai uitgepakt. De oude houten balken hebben we goed opgeschuurd en afgewerkt met een blanke lak. Zo gaat ie gegarandeerd wat seizoen in weer en wind, mee. Laat het BBQ seizoen maar beginnen! Voor meer inspiratie voor tafels, zowel binnen als buiten, neem ook eens een kijkje op onze Pinterest pagina, of op onze webshop.

Industriële tuintafel

Industriële tuintafel

2. Pret voor de kinderen

Met 2 kleine mannen – en een derde onderweg – ontkom je er niet aan, om ook voor wat kinderpret in de tuin te zorgen. Dit is overigens ook met een gezonde dosis eigen belang. Immers, als de kindjes lekker aan het spelen zijn, kunnen wij rustig een drankje doen in het zonnetje. Na het zien van wat inspirerende filmpjes op internet en de ervaring van de afgelopen 3 jaar, kwamen wij tot de volgende lijst speel items die in onze tuin niet mochten ontbreken.

Dat zijn wat mij betreft een:

    • boomhut
    • trampoline
    • zandbak
    • schommel

Stoere Boomhut

Boomhut
De locatie voor de boomhut was zo gekozen. We wilden graag gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke elementen. En gelijktijdig, de kindjes zoveel mogelijk in de schaduw laten spelen. Enige nadeel is dat je ze vanuit binnen niet super goed in de gaten kan houden. Maar ach, je zou dit ook zo maar als voordeel kunnen zien. 😉

De boomhut heeft allemaal vette elementen, zoals een wiebel brug, touw trap, glijbaan, echte takken als handvatten, uitkijkbrug en natuurlijk een tweetal katrollen. De liggende delen en het frame bestaan uit vurenplanken en voor de afwerking van de zijkanten gebruikten we schaaldelen.

Trampoline & Zandbak

De trampoline staat garant voor jarenlang plezier. Door deze in te graven, voorkom je grote valpartijen en het valt ook wat meer weg in de tuin. Kleine tip; meet heel exact hoe groot ‘t gat moet worden. Als de trampoline er eenmaal in staat, is het lang niet zo makkelijk om het gat nog kleiner te maken. 🙂

Voor de zandbak hebben we nog even getwijfeld of die wel zo open en bloot kon blijven. Er lopen behoorlijk wat katten rond in de buurt. Maar in het kader van ‘goed voor de weerstand’ zijn we toch gegaan voor een mega zandbak onder de boomhut. Er wordt nu al heel wat afgeschept door de jongens. En zoals het hoort, gaat er ongeveer net zoveel zand uit de zandbak als dat er in blijft.

Schommel

Naast springen en scheppen, zijn de meeste kinderen ook dol op schommelen. Het is een beetje een onding om in je tuin te plaatsen. Je moet ten eerste een boom vinden die sterk genoeg is, en ten tweede moet die ook niet te dicht op andere dingen staan zodat je de ruimte hebt om te schommelen.

Met het leegtrekken van de tuin, is er ook ontzettend veel rest afval overgebleven. Dat blijkt nu fantastisch van pas te komen, om een frame voor de schommel van te maken. Ik houd er van! Hergebruik van materiaal en een hele stoere natuurlijk look. Let wel even op, dat je de poten goed ingraaft, want veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Schommel
trampoline
Boomhut

Wat hulp nodig? Vraag een offerte aan!

Het is fantastisch om zoveel mogelijk in en rondom je huis zelf te doen en te maken. Maar dat is natuurlijk alleen mogelijk als je de tijd hebt én  de skills. Alle foto’s die je in dit artikel ziet staan, hebben we gemaakt bij ons in de tuin. Mocht je nou iets gezien hebben dat je mooi vindt, we kunnen dit  ook voor jou maken! Dat geldt voor de industriële tuintafel en boomhut. Ook als je er inspiratie van hebt gekregen en graag een handje geholpen wilt worden, geef vooral je wensen aan in het project formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen

 

Delen?