Let op! Wij gaan verhuizen. Houdt rekening met 2 à 3 weken extra levertijd. Spoed? Stuur ons dan even een mailtje: info@maikku.nl.

industriële meubels
Hout & Staal

Industriële Meubels

Industriële meubels: een stoere stijl

The early adopters zijn er misschien alweer klaar mee, maar bij het grote publiek is de industriële stijl nog altijd aan populariteit aan het winnen. De unieke sfeer doet denken aan oude fabriekshallen en een veelgebruikt woord in combinatie met deze stijl is de loft. Toch heb je zelf geen oude fabriek, hoge plafonds of gesloopte muren nodig, om deze stijl te creëren. Door slim te spelen met onze industriële meubels, kleuren, structuren en afwerking heb je binnen no-time jouw eigen industriële fabrieksparadijsje.

1. Industriële Meubels

De stijl bestaat uit verschillende elementen. Natuurlijk zijn er de industriële kasten, tafels en accessoires, maar deze worden vaak gecombineerd met vintage meubels.

2. Kleuren & Structuren

Door de industriële meubels te combineren met de juiste tinten kan je je interieur groter doen lijken en maak je de stijl helemaal af. Passende tinten zijn universele, blanke en koude tinten, zoals bijvoorbeeld grijs. Combineer dit dan vooral met onderscheidende, matte structuren zoals beton. Je hoeft natuurlijk niet je muur te slopen, tegenwoordig heb je verf met structuur, maar ook het gebruik van fotobehang wordt steeds populairder.

3. Afwerking

Qua afwerking is de keuze snel gemaakt. Zo min mogelijk! Een bakstenen muur, betonnen vloer, lasnaden en knoesten, laat je vooral zo authentiek mogelijk. Iedere constructie detail draagt bij aan de uitstraling van jouw stijl.

Horeca zaak: Biertuin Amsterdam

Industriële meubels

Rauw en industrieel uitgevoerd, met prachtige authentieke elementen!

Je ziet de industriële stijl ook veel terug in de horeca. Vaak leent een ruimte zich er ook perfect voor, denk maar aan leegstaande pakhuizen of oude industriële panden. Het onderhoud van industriële meubels is ook een absoluut pluspunt voor de horeca ondernemer. Een vlekje meer of minder doet helemaal niets af aan de uitstraling van bijvoorbeeld een industriële tafel. Sterker nog, waarschijnlijk wordt het er alleen maar mooier van!

Industrieel project: Internetbureau Elephant

Je ziet vaak dat de trends ontstaan in de grote steden en dat de horecaondernemers iets nieuws als eerste omarmen. Doordat veel mensen geconfronteerd worden met de stijl, spreidt deze zich als een olievlek uit. Na de horeca zie je dan ook de vooruitstrevende MKB-bedrijven de stap nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we voor Internet Bureau Elephant hebben mogen doen.

Internetbureau Elephant zit gevestigd in een prachtig oud pand aan de Veste in Dordrecht. De ruimte leent zich perfect voor industriële elementen. En dat is het leuke aan deze stijl, ook met een paar elementen – dus zonder dat je meteen de vloer eruit hoeft te slopen en het pleisterwerk te verwijderen van de muren – kan je al een hele stoere industriële sfeer creëren.

Internetbureau Elephant

Internetbureau Elephant

Steigerhout gecombineerd met staal

Alle meubels zijn gemaakt van steigerhout in combinatie met staal. Door het hout te behandelen met een blanke lak hebben we de levensduur verlengd en ook het onderhoud een stuk makkelijker gemaakt. Als ze voor 100% industrieel hadden willen gaan hadden ze het staal alleen met een olie door ons kunnen laten behandelen. Zij hebben echter gekozen voor een zwarte poedercoat finish. Iets minder industrieel, maar in combinatie met het steigerhout wel heel warm en net een tikkie moderner.

Internetbureau Elephant

Wat hebben we gemaakt:

  • Drie tafels, inclusief wielen, heel handig voor trainingen
  • Bar, op maat gemaakt genieten van een welverdiend drankje!
  • Diverse barkrukken, check ook Barkruk industrieel
  • Hoge bartafel inclusief barkrukken
  • Lage tafel met bijpassend Industrieel bankje
  • Schuifdeur op maat
  • Diverse wandplanken

Internetbureau Elephant

Industriële meubels: verkrijgbaar bij Maikku

Tot slot, zien de we industriële stijl ook steeds meer terug in particuliere woningen. Niet zo gek in dit geval dat hier enige tijd overheen gaat, want de echte die-hard industriële stijl is vrij uitgesproken en nogal een groot contrast met de populaire landelijke en moderne stijl. Gelukkig hebben we gezien dat je prima industriële invloeden kan combineren met andere stijlen en dat de basis – hout en staal – in iedere woning een plekje zou kunnen krijgen.

Om een idee te geven van industriële items die toegankelijk zijn, neem vooral eens een kijken bij één van onderstaande producten in onze webshop:

Industriële kast

Industriële kast

Eettafel met een stalen kruispoot

Eettafel met een stalen kruispoot

Industriële salontafel

Industriële salontafel

Wijnrek hangende glazen

Wijnrek hangende glazen

Zelf een project starten? Vraag een offerte aan!

Mocht je nou gecharmeerd zijn van de industriële look, maar in de shop nog niet helemaal gevonden hebben wat je zocht. Geen probleem! Wij denken heel graag met je mee en kunnen op projectbasis precies datgene maken waar jij naar op zoek bent. Vul in dit geval het project formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op Offerte aanvragen